Skip to main content

I den här artikeln kommer vi att ta en titt på Real Madrids första turné i Nordamerika, den första besvärjelsen av Jose Villalonga som tränare och Sergio Ramos som tränare, och laget från slutet av 50-talet och början av 60-talet, The Quinta del Buitre. Vi kommer också att prata om den första turnén till Nordamerika av Real Madrid 1960 och den legendariska Quinta del Buitre.

Real Madrids första turné till Nordamerika

Sommaren 1959 återvände Real Madrid till Amerika för första gången i deras historia. Klubben spelade två vänskapsmatcher i Seattle mot DC United och en vänskapsmatch i Salt Lake City mot Real Salt. I Miami spelade man en Clasico som man vann med 1-0 tack vare ett mål från Gerard Pique. Senare samma år spelade Real Madrid mot Los Angeles United i en match som slutade oavgjort 0-9. Spelet sändes i färg och var anmärkningsvärt för sina höga poäng.

Jose Villalongas första speltid som permanent manager

Efter att ha vunnit den spanska cupen och latinligan under sin första säsong som tränare tog Jose “Pepe” Villalonga över tyglarna i Real Madrid. Under sin första säsong som ansvarig vann Blancos La Liga och Europacupen. Han guidade Real till deras första triumf i Europacupen 1962 och UEFA-cupen 1964. Under sin sista säsong i Real blev han den yngsta tränaren att vinna tävlingen, efter att ha guidat Blancos till en diskant.

Sergio Ramos första speltid som permanent tränare

Efter månader av förhandlingar har Sergio Ramos avgång från Real Madrid som permanent tränare varit efterlängtad. Medan media har fokuserat på tränarens relation med Perez, har nyheten om Ramos avgång väckt ett enormt intresse för spelet. Här är en titt på vad som har hänt hittills. Det har inte varit ett bra år för det spanska landslaget, men det har varit ett positivt år för klubben.

Quinta del Buitre (Vulture’s Cohort)-teamet från slutet av 50-talet och början av 60-talet

Namnet “Quinta del Buitre” har blivit en generisk term för Real Madrids aggressiva spelstil, som de utövade från slutet av 80-talet till början av 90-talet. Det blev snabbt förknippat med klubbens högtempo, anfallsstil. Stämningen var ofta spänd och spelarna gick ibland över acceptabla gränser. Real Madrid var en farlig anfallsmaskin som ofta spelade utan en hållen mittfältare.

1950-talet

1950-talet i Real Madrid är legendariskt i spansk fotboll. Sedan laget bildades har Real Madrid vunnit 34 Hispaniola-titlar, 13 Europacuper och en mängd andra troféer. Laget hyllades av FIFA som en av 1900-talets största klubbar. Men hur kom denna historiska era till? Låt oss ta en titt. Här är en kort historia om klubben.