Skip to main content

Med 5 stadsdelar och en fantastisk kustlinje är New York City den perfekta destinationen för alla som vill uppleva den kosmopolitiska kulturen i en global smältdegel. Manhattan är den mest befolkade stadsdelen och är hem för ett av världens största finansiella, kulturella och kommersiella centra. Höjdpunkterna på Manhattan inkluderar Empire State Building, vidsträckta Central Park och neonupplysta Times Square, där Broadway-shower arrangeras.

New York är en smältdegel

Staden är känd som “Melting Pot” of America, på grund av dess stora mångfald. Med över åtta miljoner invånare är staden hem för över 800 olika språk. New York grundades 1636 och har ingen dominerande kultur; snarare är det en smältdegel av olika människor och kulturer. Detta återspeglas i många aspekter av staden, från dess arkitektur till dess kök. I ett nötskal är staden en blandning av olika etniciteter, religioner och livsstilar.

Det är en viktig port i väster

Delstaten New York är ett land av kontraster, som omfattar Long Islands Atlantkust, Manhattans skyskrapor och sjöarna, floderna och slätterna i området kring de stora sjöarna. Staden är den främsta porten till västvärlden och är hem för många stora hamnar, städer och regioner, inklusive Albany, Utica, Rochester, Syracuse och Buffalo vid de stora sjöarna.

Det är ett nav för resor

För den som reser till New York finns det många fantastiska platser att besöka. Ur affärsmässig synvinkel kan du njuta av det mångsidiga utbudet av restauranger, nattliv och museer. Även om det finns många attraktioner att se och göra, kan du också spendera tid vid Frihetsgudinnan. Förutom sightseeing har New York många ställen att bo på, från prisvärda hotell till lyxresorter. Oavsett var du går kan du hitta det du behöver, inklusive bankomater och banker.

Det är en vandrares glädje

När du reser genom landet kommer du att märka ett ökande antal vandrare, var och en med sitt eget mystiska uppdrag. De letar efter en annan typ av stadsupplevelse och varje stadsdel har sin egen unika karaktär och upplevelse. Om du letar efter en stadssemester är New York en vandrares fröjd. Från ljusa buddhistiska tempel till rykande nudelbutiker, du hittar det här.

Det är ett kommersiellt, finansiellt och kulturellt centrum

Manhattan är centrum för affärsvärlden i New York. Det är hem för den största koncentrationen av Fortune 500-företag och New York Stock Exchange. Många viktiga företag har sitt huvudkontor i staden, varför det har kallats “världens finansiella huvudstad”.

Den har en stor indisk befolkning

Från och med 2000 har New York den största indianbefolkningen utanför Indien. Resultaten av 2000 års folkräkning överraskade många New York-indianer, men siffrorna visar fortfarande en stark närvaro i staden. Ett sådant exempel är Thunderbird American Indian Dancers. De är den största gruppen indianer på Manhattan. De är också spridda över hela stadsdelen. Den främsta manliga dansaren är Michael A. Taylor, som växte upp i Queens.