Skip to main content

Det finns många sätt att se och uppleva Silicon Valley. Från Amtrak till att besöka Apples huvudkontor i Cupertino, det finns många saker att göra när du är i Silicon Valley. Den här artikeln kommer att ge dig scoop. Läs vidare för att lära dig hur du besöker området, inklusive Apples huvudkontor i Cupertino, Fairchild Semiconductor och Stanford University. När du har sett sevärdheterna, ta dig tid att koppla av och njuta av den lokala kulturen.

Besök Silicon Valley

Den södra delen av San Francisco Bay Area är känd som Silicon Valley. Denna region är huvudkontoret för många globala och nystartade teknologiföretag. Apple, Facebook, Google och Twitter är bland de mest kända företagen som finns här. Regionen är också hem för Stanford University, NASA:s Ames Research Center och Tech Museum of Innovation. Här är några tips för att besöka Silicon Valley. Om du är en tekniker, vill du kolla in museerna i Palo Alto, Mountain View och San Jose.

Cupertino Apples huvudkontor

Ursprungligen hade Apple sina kontor i Los Altos, Kalifornien, där Steve Jobs växte upp. Han skulle senare flytta företaget till Cupertino, och 1977 köpte han marken av Hewlett-Packard, ett viktigt företag i Steve Jobs liv. Jobs utarbetade en storslagen plan för det nya campuset och presenterade den senare för Cupertinos kommunfullmäktige. Hans vision inkluderade att bygga den största kontorsbyggnaden i världen.

Fairchild Semiconductor

Transistorindustrin är av avgörande betydelse för elektronikens framtid, och Fairchild har länge förstått detta. Transistorer, gjorda av nya material som kallas halvledare, är det bästa substitut för traditionella radiovakuumrör. De är mindre, mer hållbara och kräver mindre elektrisk energi för att fungera. Fairchild Semiconductor bildades 1959 av Sherman Fairchild, som hade köpt oxford traidors aktier.

Amtrak

Invånarna i Silicon Valley har fördubblat sin användning av Amtrak under de senaste 15 åren, enligt en rapport från Brookings Institute. Det lokala antalet förare har ökat med 140 procent i San Jose storstadsområde, som består av grevskapen Santa Clara och San Benito. Samtidigt, i San Franciscos storstadsområde, har passagerarantalet ökat med 113 procent, och staden var hem för mer än två miljoner passagerare 2012.

Amtraks service till Silicon Valley

Amtraks nya Altamont Corridor Express-tjänst mellan Stockton och San Jose kommer att lägga till en fjärde tur och retur den 7 september och kommer att återuppta pre-pandemisk trafik. Det nya tåget kommer att avgå från Stockton klockan 7:32 och från San Jose klockan 9:44. Det kommer att göra tre stopp längs vägen, inklusive gränsen mellan Lathrop och Manteca och Vintage Faire Mall. Till 2023 planerar Amtrak att utöka trafiken till Sacramento och Stanislaus län, såväl som bortom.

Levnadskostnader i Silicon Valley

Beroende på branschen kan levnadskostnaderna i Silicon Valley variera allt från $150 000 till $150 000+. Medan vissa människor tjänar mycket mer, kan andra kämpa för att betala sina räkningar. Till exempel kan en teknikarbetare som tjänar $150 000 per år hamna i San Francisco i drygt en månad. I det här fallet kommer levnadskostnaderna i San Francisco att överstiga $150 000, eftersom många arbetare fortfarande betalar sina studielån.